top of page

Oferta

VGS VEGAN gravy spread 5999567470171.jpg
F_Polc_2021_1896__crop_ZSIR.jpg

Wegańska pasta

Wegańska pasta w smaku przypominająca klasyczny tłuszcz stekowy 

 

Pieczywo posmarowane tą przepyszną pastą POLCZ podane wraz ze świeżymi, chrupiącymi warzywami, to idealna wegańska przekąska na śniadanie lub kolację. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawiają, że pasta swoim smakiem przypomina klasyczny tłuszcz stekowy. Dzięki temu śmiało można jej używać do przyprawiania dań głównych, zup lub jako bazę do pieczenia!

WSKAZÓWKA: produkt można spożyć bezpośrednio po otwarciu. Polecany do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do przyrządzania i aromatyzowania potraw.

Opis

Składniki: cebula 46%, olej kokosowy, woda, płatki drożdży piwnych, mąka z brązowego ryżu, groszek żółty 3%, soczewica czerwona 1,5%, przyprawy, sól.

Masa netto: 330g

(1 porcja odpowiada 15g. Opakowanie zawiera 22 sugerowanych porcji)

Nie zawiera konserwantów. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

Produkt został poddany obróbce cieplnej. Do momentu otwarcia nie wymaga przechowywania w lodówce.

Propozycja przygotowania: Produkt można spożyć bezpośrednio po otwarciu. Polecany do smarowania pieczywa, jako dodatek do przyrządzania i aromatyzowania potraw.

Bez dodatku cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, gorczycę, soję, seler, sezam.

Średnia wartość odżywcza               w 100g     w 1 porcji (15g)

Wartość energetyczna (kJ/kcal)              1101/263               165/39,5

Tłuszcz (g)                                                     22,1                          3,3

w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)         20,6                           3,1

Węglowodany (g)                                            8,1                           1,2

w tym cukry (g)                                               4,0                           0,6

Błonnik (g)                                                       1,8                           0,3

Białko (g)                                                         5,1                           0,8

Sól (g)                                                              1,4                           0,2

bottom of page