Oferta

mak 250 lengyel.jpg
Mąka makowa
częściowo odtłuszczona metodą na zimno

Właściwości: Cudowny smak maku bez grubych ziaren! Wysoka zawartość składników mineralnych (żelazo, wapń, magnez, fosfor) w mące z nasion maku pomaga zapobiec osteoporozie, niedoboru wapnia i żelaza. Dzięki temu może być bardzo pomocnicza w uzupełnieniu wapnia w diecie dzieci z alergią na produkty mleczne. Zawiera mało węglowodanów, ale ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego i białka, dzięki temu pasuje do każdej diety.

 

Mąka powstaje przy tłoczeniu nasion maku, metodą na zimno, które następnie są bardzo drobno mielone. Jest 100% naturalna, bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków.

 

Zastosowanie: Mąka z nasion maku jest dobrym substytutem maku mielonego i dzięki częściowemu odtłuszczeniu może być dłużej przechowywana (nie jełczeje). W każdym przepisie możemy zastąpić białą mąkę mąką makową, gdzie składniki harmonizują ze smakiem maku. Można upiec chleb, ciasta, wzbogacić smak muffinów.