ul. Przemysłowa 10

40-020 Katowice

FSF Olej Sp. z o.o.
Oleje do każdego posiłku,
na każdą okazję
© 2018 FSF Olej Sp. z o.o.

Tel: +48 32 347 1713

Oferta

Mąka z orzecha włoskiego
częściowo odtłuszczona metodą na zimno

Właściwości:

Mąka z orzechów włoskich ma wysoką zawartość białka (47 g na 100 g produktu), zawiera wiele ważnych dla organizmu minerałów (cynku, fosforu, potasu, jodu i siarki) oraz aminokwasy, które są niezbędne dla organizmu człowieka. Jej spożywanie i włączanie do regularnej diety może pomóc w utracie nadwagi. Duża ilość białka pochodzenia zwierzęcego może być przez nią zastąpiona.

 

Mąka powstaje przy mechanicznym tłoczeniu metodą na zimno orzechów włoskich, które są następnie drobno mielone. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu mąka jest lżejsza i może być dłużej przechowywana (nie jełczeje). Jest 100% naturalna, bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków.

 

Zastosowanie: Spożywając mąkę, dostarczamy sobie - znajdujące się w niej w formie naturalnej - składniki odżywcze, witaminy, minerały, pierwiastki śladowe i inne cenne substancje, przyczyniając się do zachowania naszego zdrowia. Mąkę można dodać do smoothie, jogurtu i wszelkich wypieków (ciast, muffinów, chleba).