Oferta

tokmag 250 lengyel.jpg
Mąka z pestek dyni
częściowo odtłuszczona metodą na zimno

Właściwości: Wśród mąk posiada najwyższą zawartość białka (aż 60 g na 100 g produktu). Smak i zapach mąki jest przyjemny, charakterystyczny dla dyni, a jej kolor jest głęboko zielony. Regularnie spożywana ma korzystny wpływ na choroby pęcherza moczowego i prostaty. Wysoka zawartość fosforu wspomaga pracę mózgu i układu nerwowego, a wysoka zawartość witaminy A i E hamują procesy zapalne w organizmie. Zmniejsza rozwój chorób krążenia, nadciśnienia tętniczego i miażdżycy. Może być pomocna w walce z niepłodnością zarówno u kobiet jak i u mężczyzn.

 

Mąka powstaje przy mechanicznym tłoczeniu metodą na zimno pestek z dyni oleistych, które są następnie drobno mielone. Jest 100% naturalna, bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków.

 

Zastosowanie: Spożywając mąkę, dostarczamy sobie - znajdujące się w niej w formie naturalnej - składniki odżywcze, witaminy, minerały, pierwiastki śladowe i inne cenne substancje, przyczyniając się do zachowania naszego zdrowia. Mąkę można dodać do smoothie, jogurtu i wszelkich wypieków (ciast, muffinów, chleba).