Oferta

szolomagliszt 250 lengyel.jpg
Mąka z pestek winogron
częściowo odtłuszczona metodą na zimno

Właściwości: 

Mąka z pestek winogron Grapoila powstaje dzięki tłoczeniu metodą na zimno pestek winogron, które są następnie na drobno zmielone. Jest 100% naturalna, bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków. Mąka z pestek winogron może grać ważną rolę w nowoczesnej diecie dzięki swoim właściwościom regeneracyjnym.

 

Mąka jest bogata w składniki bioaktywne i bioflawiny oraz w przeciwutleniacze. Jest lekkostrawna i nie zawierają cholesterolu. Stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego (powyżej 45 g na 100 g), witaminy E i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Chroni układ naczyniowy przed zwapnieniem, wzmacnia naczynia krwionośne i ściany naczyń włosowatych.

Zastosowanie: Mąka z pestek winogron najlepiej służy jako dodatek (polepszacz) do wszelkich wypieków i smoothie ze względu na jej pozytywne działanie fizjologiczne. Ponieważ wspomaga pracę drożdży i nadaje lekko winny aromat, zachęcamy, aby domieszać do chleba, naleśników i makaronów. Wystarczy dodać łyżkę mąki, i przez to już znacznie zwiększymy zawartość błonnika w gotowym produkcie.