
Oferta

Mąka ze skórek czerwonych winogron
Właściwości: Wpływ mąki ze skórek czerwonych winogron na zachowanie naszego zdrowia jest wielopłaszczyznowy. Znajdujące się w skórce bioaktywne składniki (resweratrol, polifenol, melatonina) łączą siły z wysoką zawartością przeciwutleniaczy przyczyniając się do pełnej ochrony naszego organizmu. Korzystne działanie tych substancji są dobrze znane. Odgrywają one ważną rolę przy ochronie układu krążenia (obniżając poziom cholesterolu i poprawiając elastyczność ścian naczyń), zachowaniu zdrowej skóry i zwalczaniu wolnych rodników lub komórek nowotworowych w naszym ciele.
Mąka jest 100% naturalna, bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków.
Zastosowanie: Można ją dodać do smoothie i wypieków (chleba, ciast, makaronu, klusek). Jej smak jest przyjemny, lekko winny. Jest także dobrym, naturalnym środkiem barwiącym (fiolet). W celu wzmocnienia jej pozytywnych działań, można ją wymieszać z mąką z PESTEK winogron.
Przeciwskazanie: Ze względu na działanie przeciwzakrzepowe, osoby cierpiące na hemofilię lub przyjmujące leki przeciwzakrzepowe, przed spożyciem powinni skonsultować się z lekarzem!