Oferta

olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno Grapoila
repceolaj-1000-lengyel_edited.jpg
Olej rzepakowy
tłoczony na zimno, nierafinowany

Właściwości: Olej rzepakowy nierafinowany, tłoczony na zimno jest bogaty nie tylko w nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i 6, ale także witaminy A, K, E oraz w sterole roślinne. Wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, takich jak obniżanie poziomu złego cholesterolu czy zapobieganie przedwczesnemu starzeniu.

Zastosowanie: Głównie jako dodatek do potraw na zimno. Nierafinowany olej rzepakowy można stosować do smażenia i gotowania, ale w niższej temperaturze i tylko przez krótszy czas. W roli oleju do smażenia i przygotowywania gorących dań lepiej sprawdzi się zaś olej rafinowany – posiada on wyższą temperaturę dymienia i dłuższą przydatność do spożycia.