
Oferta


Oleje
Grapoila
Oleje Grapoila są tłoczone mechanicznie metodą na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej czy termicznej, dzięki czemu zachowują najcenniejsze właściwości oleju.
Mają szerokie zastosowanie w kuchni, w kosmetyce i medycynie.



Olej
Pepo Papa
Olej z pestek dyni Pepo Papa przygotowany został metodą tradycyjną, polegającą na delikatnym prażeniu ziarna, a następnie mechanicznym wytłaczaniu.
Uzyskany w ten sposób olej charakteryzuje się subtelnym i jednocześnie wyrazistym smakiem, zachowując swoje cenne wartości zdrowotne i odżywcze.
Oleje tłoczone na zimno

Olej
z pestek winogron
Olej
z ostropestu
Olej z nasion
pikantnej papryki
Olej z nasion
słodkiej papryki
Olej
sezamowy
Olej
kukurydziany
Olej
kukurydziany 1l
Olej
słonecznikowy
Olej
słonecznikowy 1l
Olej
konopny
Olej
z nasion gorczycy
Olej
z orzecha laskowego
Olej
z orzecha włoskiego
Olej
rzepakowy
Olej z pestek
moreli
Olej
z maku
Olej MIX
do sałatek
Olej
z czarnuszki
Olej
lniany
Olej
z nasion rokitnika
Olej z nasion
dzikiej róży
Olej
rzepakowy 1l


Olej z pestek dyni
nierafinowany, tłoczony metodą tradycyjną

Olej z pestek dyni Pepo Papa, o kolorze ciemnej zieleni, charakteryzuje się wyjątkowo subtelnym i jednocześnie wyrazistym smakiem oraz gęstą, aksamitną konsystencją. Idealnie nadaje się do sałatek, serów, gęstych kremowych zup, dań mięsnych oraz deserów (np. lodów waniliowych).
Olej przygotowany został metodą tradycyjną, stosowaną od starych czasów, polegającą na delikatnym i powolnym prażeniu ziarna, a następnie mechanicznym wytłaczaniu. Tak wytwarzany olej jest 100% naturalny, nierafinowany, zdrowy i wolny od skażeń mikrobiologicznych, który spokojnie można przechowywać w temperaturze pokojowej nawet po otwarciu butelki.
Olej z pestek dyni jest bogaty w tłuszcze nienasycone i przeciwutleniacze, zawiera niezliczone ilości witamin (np. E, F, B1, B2, B6, A, C, D) i pierwiastków śladowych (np. fosforan, sód, wapń, magnez, selen, żelazo, cynk, miedź, mangan).
Gramatura: 0,25 L, 0,5 L, 1L i 10L (opakowanie dla gastronomii).

