top of page

Oferta

Olej z pestek dyni 
nierafinowany, tłoczony metodą tradycyjną 

Olej z pestek dyni Pepo Papa tłoczony tradycyjna metoda, extra virgin, nierafinowany
Pepo Papa pumpkin seed oil Great Taste Award 2017 Two Stars
worldfood-2019-wyroznienie-pl.png
Pepo Papa olej z pestek dyni

Olej z pestek dyni Pepo Papa, o kolorze ciemnej zieleni, charakteryzuje się wyjątkowo subtelnym i jednocześnie wyrazistym smakiem oraz gęstą, aksamitną konsystencją. Idealnie nadaje się do sałatek, serów, gęstych kremowych zup, dań mięsnych oraz deserów (np. lodów waniliowych).

 

Olej przygotowany został metodą tradycyjną, stosowaną od starych czasów, polegającą na delikatnym i powolnym prażeniu ziarna, a następnie mechanicznym wytłaczaniu. Tak wytwarzany olej jest 100% naturalny, nierafinowany, zdrowy i wolny od skażeń mikrobiologicznych, który spokojnie można przechowywać w temperaturze pokojowej nawet po otwarciu butelki. 

Olej z pestek dyni jest bogaty w tłuszcze nienasycone i przeciwutleniacze, zawiera niezliczone ilości witamin (np. E, F, B1, B2, B6, A, C, D) i pierwiastków śladowych (np. fosforan, sód, wapń, magnez, selen, żelazo, cynk, miedź, mangan).

Gramatura: 0,25 L, 0,5 L, 1L i 10L (opakowanie dla gastronomii).

Pepopapa_ENG_long_540p
Odtwórz Wideo
bottom of page