top of page

Oferta

VCS VEGETABLE chicken stew 5999567470508.jpg
polcz_zoldseges_csirkeragu_t.jpg

Potrawka z kurczakiem i warzywami

Kruche mięso kurczaka w kremowym sosie z warzywami

 

To przepyszne danie POLCZ zostało zainspirowane kuchnią azjatycką. Do kremowego sosu na bazie masła orzechowego i mleka kokosowego dodano kruche mięso z udka kurczaka wraz z papryką, marchewką, szpinakiem i soczewicą.

WSKAZÓWKA: podaj ze świeżą pietruszką lub kolendrą, dodatkowo możesz skropić sokiem z cytryny. Jeśli dodasz do niego ugotowany makaron ryżowy, w 5 minut przygotujesz danie a la "pad thai” dla dwóch osób.

Opis

Składniki: filet z udka kurczaka 36%, warzywa w zmiennych proporcjach 24% (marchew, papryka kalifornijska 29%, soczewica 20%, szpinak), cebula, 100% mleko kokosowe, woda, mąka z brązowego ryżu, 100% sok z cytryny z koncentratu, olej kokosowy, masło z orzechów ziemnych, sól, sos sojowy (woda, soja, sól, ocet spirytusowy), przyprawy (zawierają: nasiona gorczycy).

Masa netto: 350g (1 porcja)

Nie zawiera konserwantów. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.

Produkt został poddany obróbce cieplnej. Do momentu otwarcia nie wymaga przechowywania w lodówce.

Propozycja przygotowania: Produkt jest gotowy do spożycia po 2 minutach podgrzewania. Przełóż zawartość słoika do garnka i podgrzej lub umieść danie na talerzu i podgrzej w mikrofalówce.

Bez dodatku cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, gorczycę, soję, seler, sezam.

Warto mieć zawsze pod ręką gotowe potrawy marki POLCZ! Zdrowy, wartościowy i pożywny posiłek, który możesz zjeść wszędzie już po 2 minutach podgrzewania. Bez konserwantów, nabiału, glutenu, jajek czy dodatku cukru.

Średnia wartość odżywcza                  w 100g     w 1 porcji

Wartość energetyczna (kJ/kcal)                  610/146         2134/511

Tłuszcz (g)                                                         7,6                  26,7

w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)             5,0                  17,4

Węglowodany (g)                                              7,0                   24,5

w tym cukry (g)                                                  1,9                    6,7

Błonnik (g)                                                          2,1                   7,4

Białko (g)                                                          10,3                  36,0

Sól (g)                                                                 1,0                    3,4

bottom of page