top of page

Oferta

BRWB BOLOGNESE ragu with beef 5999567470041.jpg
polcz_bolognai_marharagu_t.jpg

Sos boloński z wołowiną

Klasyczny sos boloński z mieloną wołowiną

 

Jeśli kuchnia włoska należy do Twoich ulubionych, to ten sos pomidorowy jest właśnie dla Ciebie. Jego pyszny smak i przyjemny aromat z pewnością przywoła wspomnienia włoskich wakacji. Danie będzie kompletne z makaronem.

WSKAZÓWKA: podawaj z ugotowanym makaronem np. tagliatelle, tartym serem i dodatkiem świeżej bazylii.

Opis

Składniki:  wołowina 26%, pomidory bez skórki 25%, marchew 15%, woda, koncentrat pomidorowy 6%, seler 5%, cebula, mąka z brązowego ryżu, olej kokosowy, sól, przyprawy.ny, liść laurowy.

Masa netto: 350g (1 porcja)

 

Nie zawiera konserwantów. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.

Produkt został poddany obróbce cieplnej. Do momentu otwarcia nie wymaga przechowywania w lodówce.

Propozycja przygotowania: Produkt jest gotowy do spożycia po 2 minutach podgrzewania. Przełóż zawartość słoika do garnka i podgrzej lub umieść danie na talerzu i podgrzej w mikrofalówce.

Bez dodatku cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, gorczycę, soję, seler, sezam.

Warto mieć zawsze pod ręką gotowe potrawy marki POLCZ! Zdrowy, wartościowy i pożywny posiłek, który możesz zjeść wszędzie już po 2 minutach podgrzewania. Bez konserwantów, nabiału, glutenu, jajek czy dodatku cukru.

Średnia wartość odżywcza                 w 100g        w 1 porcji

Wartość energetyczna (kJ/kcal)                  346/83              1213/291

Tłuszcz (g)                                                        3,4                      11,8

w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)            1,9                        6,8

Węglowodany (g)                                             5,1                      17,8

w tym cukry (g)                                                 2,7                       9,6

Błonnik (g)                                                        1,3                        4,4

Białko (g)                                                          6,9                      24,2

Sól (g)                                                               1,0                        3,5

bottom of page